Updated Interior Of A Loft Office In An Old Veal Market by LAB5 architects

The generous open loft office and the transparent division structure

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢来自 LAB5 architects 对gooood的分享。更多关于他们:LAB5 architects on gooood.
Appreciation towards LAB5 architects for providing the following description:

WING Zrt.公司是匈牙利一家业界领先的房地产开发商,他们的办公总部位于Máriássy之家内,这里曾是一个古老的小牛肉产品市场大厅。原建筑建于1927年,后来也经历了几次功能空间的改造,甚至还作为汽车维修车库使用了一段时间。最后,这个市场大厅的内部被不同的租户随意划分,空间混乱,外墙也变得破烂不堪。2004年,匈牙利的一家房地产开发商WING收购了这座建筑,希望将其打造为他们的新办公总部。建筑空间的更新改造由Ferenc Schüller完成,他们利用市场本身的复式空间,打造出了这个宽敞的开放式办公室。

WING Zrt. is the leader real estate developer in Hungary, their headquarters occupy the “Máriássy House”, an old market hall for veal products. The original building was built in 1927, later changed its function several times, even functioned as a car maintenance garage for a while. In the end it was split up between different tenants with chaotic interior look and run-down facades. WING is the leading real-estate developer of Hungary, who bought the building in 2004 to occupy as their new head-quarters. The design of the refurbishment was done by Ferenc Schüller, who created the generous open office space taking advantage of its loft style.

▼宽敞的开放式复式办公空间,the generous open loft office

2018年,建筑事务所LAB5 architects接手了这个办公空间的室内设计。在过去的几年内,人们对办公室样子的期望发生了很大的变化,同时,人们的工作方式也经历了一次小小的变革。公共区域的重要性变高了,开放空间的布局划分变得至关重要,并且出现了共享的工作空间和休息空间。因此,建筑师们必须更新室内的空间布局,以适应这些新的空间元素,同时增加工位的数量,此外,还要保证工作空间的灵活性。

LAB5 architects was requested to design an update of the interior in 2018. During the last years not only our expectations towards the look of offices changed a lot, but also the way we work has undergone a minor revolution. The importance of common areas emerged high, division of the open space layouts become vital, and functions as co-working and lounge appeared. We had to update the layout to include these new elements, while also rising the number of workstations, and respecting our expectations of today’s flexibility in workspaces.

▼办公空间室内,可放置植物的分隔结构紧贴走廊竖向贯穿两层空间,the interior office, the system of thin hollow section structure with plants penetrates in-between the ground floor and upper level in the tight corridor-cut

在对这座前市场大厅内部的重新设计中,建筑师希望能够保留办公室引人注目的开放性复式空间。因此,建筑师使用了一种通透的空间分隔,这种分隔只是一个很薄的空心截面结构系统,同时,除了分隔空间外,还可以用于一些其他的新用途。以前,办公室内的所植物都随机四散在空间的各个地方,而现在,由于这个框架结构系统的出现,使用者得以将他们有序地整合在一起。这个新型的现代网格系统位于紧凑的走廊的一侧,竖向贯穿了上下两层空间,在吸引了注意力之后还引导着们的视线向上移动,从而强调出大厅原有结构的美感,而新旧两种空间,也由此成为了一个整体。

During all interventions on the former market hall interior we were aiming to keep the eye-appealing open loft space of the office. The new divisions are made see-through, just a system of thin hollow section structure, serving some new goals. Earlier the plants of the interior were placed in different manners around random places, so this structure became a guideline and supporter for them. This new contemporary system of grids penetrates in-between the ground floor and upper level in the tight corridor-cut, so as a new vertical accent grabs the attention and lifts our eyes to emphasis the beauty of the old structure of the hall, and the two become one integer effect of the space.

▼办公空间室内局部,使用通透的框架架构进行空间的分隔,partial interior view of the office, using the system of thin hollow section structure to divide different spaces

▼办公空间室内局部,新的分隔结构组织室内的绿植,partial interior view of the office, the structure becomes a guideline and supporter for interior plants

此外,建筑师还对整个室内空间的配色方案进行了微调。他们将一系列表面处理成不同色调的冷灰色,使现有的和将要保留下来的酒红色天花板重新成为室内色彩的亮点。通过使用这些几乎呈现白色的表面,营造出一种更加宽敞和清新整齐的室内氛围。

We fine-tuned the colour scheme of the entire interior. Upgrading many of the surfaces in different pales of cold greys, the existing and to-be-kept claret-red ceiling became again a trendy colour of the interior. By using these almost white surfaces the whole space feels even more generous, and clear.

▼室内空间局部,采用一系列冷灰色的饰面,partial interior view with many surfaces in different pales of cold greys

▼室内空间局部,酒红色天花板重新成为室内色彩的亮点,partial interior view, claret-red ceiling becomes again a trendy colour of the interior

建筑师在某种程度上将办公桌分组排列,以便在需要的时候增加额外的集会区、等待区或是休息区。主入口处的大型集会区的两侧设有玻璃墙。建筑师拆除了建筑二层前侧小空间的一些隔墙,从而为办公室创造出一个宽敞的开放式茶歇空间。餐厅则变成了一个社区空间,不同的座椅区可以适应不同的使用需求。

We grouped the desks in a way that we can add some extra space for the extra functions for meetings and waiting or lounge areas. The large meeting area at the main entrance was provided with glazed walls on two sides. We removed some division walls of smaller premises on the upper level of the front building, in order to provide a generous open space for the office kitchenette. The canteen became a community zone, appropriate for different use with its different seated areas.

▼宽敞的开放式茶歇空间,the generous open space for the office kitchenette

▼室内空间局部,partial interior view

▼室内空间局部,一侧采用玻璃隔墙,partial interior view with the glass wall

Location: Máriássy House, 1095 Budapest, Máriássy utca 7.
Client: WING Zrt.
Designers (2018 up-date): LAB5 architects | Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Anna Gáspár, Rebeka Sipos, Annamária Tóth
Designers of earlier refurbishment (2004): Leading designer: Schüller és tsa Kft; leading architect: Ferenc Schüller, colleagues: Judit Déry, Tamás Hoffman, Balázs Kovács | General architect: Aspectus Architect Zrt, architectural designer: Tamás Billig, architectural collegue: István Hönich
Designer of original building (1927): József Riva

More: LAB5 architects      更多关于他们:LAB5 architects on gooood.

Post a Comment

江西多乐彩开奖查询
湖北快3和值三同号推荐 七乐彩走势图幸运之门 湖南快乐十分前三 2019年第十九期码报 山西十一选五任三遗漏号码 体彩排列五走势图表200期 乒乓球拍与乒乓球简笔画怎么画用几何图形画 25选5复试投注价格表 六合彩曾道人 神灯高手资料一波中特 快乐12四川开奖结果 排球比分第一比分网 怎么加盟广东高频彩 广东十一选五 澳门三分彩开奖结果