Twelve Pieces of Poems for BY JOVE, China by Mur Mur Lab

Blue and white are interwoven together to compose poem of the space

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢来自 Mur Mur Lab 对gooood的分享。更多关于他们:Mur Mur Lab on gooood
Appreciation towards Mur Mur Lab for providing the following description:

Joyce找到我,想为BY JOVE在杭州的花店做一个特别的空间。

Joyce founded me someday with a request. She wanted to have a special florist space for her brand, BY JOVE, in Hangzhou.

▼BY JOVE杭州花店外观,exterior view of BY JOVE in Hangzhou  © Arttteeezy

真是有趣的业主啊,浪漫隽永的永生花在她手中被赋予了另一种亲近可爱的温度。虽是花店,但又包含了咖啡,家居用品和花艺培训的复合功能。我决心这会是Mur Mur Lab“现象”最丰富的一家未来商店,用温柔的弧线怀抱起十二首温暖的“情”诗。

Joyce is an interesting client. Such romantic and meaningful Preserved Flowers are endowed with a sense of intimacy and loveliness under her hands. It is rather a multifunctional space than a flower shop. It offers coffee, desserts, home accessories and floral curriculum. I felt determined that it would become the most phenomenon versatile future store design of Mur Mur Lab. We wrote twelve little poems threaded by a soft curve, in a warm and loving way.

▼橱窗展示-告别仙人掌,display window-farewell to the cactus  © 含之

这是一个从局部出发的设计。框架退在后面,我尝试描述每个场景的状态。光线经过纱帘过滤是怎样的模样?深蓝的夜空会不会洒下柔和的星光?雨滴落下的瞬间能不能被捕捉和记忆?这些美好的想象,在它们被锚固在场地之前,就已经先于空间存在了。在这里,局部之和大于整体。

▼制造场景,diagram of the scenes  © samoon

It is a design started from the parts. I tried to describe the phenomenon of every scene while leaving the consideration of overall structure behind. What would the space look like when light shed through the gauze curtain? Would the dark blue sky glitter with mellowing starry light? Is it possible to freeze the moment of raindrops falling down? Those beautiful imagination came to our mind before the existence of the actual space. Here, the summation of every parts is greater than the whole.

▼空间入口,entrance of the interior  © Arttteeezy

戏剧性的叙事从进入之前已经展开——城市乱流中的一片白和一抹蓝。空间中,白是底色,它是斑斓色彩最好的背景。不同质感的白沿着微曲的路径,依次展开。白色的纱帘,白色的水泥,白色的磨石,白色的亚克力,所有的白滤过日光,变得生动起来。自然光是唯一使建筑成为艺术的光线。蓝夹在白与白之间,像是一个停顿,或是暗示。随着旋转的台阶,你似乎远离了光,在至暗处,有星光洒下。

The dramatic narrate begins before you enter. It is a piece of white and a splash of blue in the urban context. In the space, white is the ground color, which is the best color background for others. White of different textures are spread out along with the slightly curved path. All white, white gauze curtain, white cement, white terrazzo, white acrylic, become vibrant when they are rendered with the natural sunlight. Sunlight is the only light that makes architecture into a piece of art. The blue stays in-between white and white, like a pause, or a hint. Along with the spiral staircase, you seemed to leave the light behind. However, at the darkest point, you will see starry light upon you.

▼一层空间-白是底色,蓝夹在白与白之间,first floor-white is the ground color while blue stays in-between white and white  © Arttteeezy

▼船坞形态的空间,dock-shaped space  © Arttteeezy

▼丰富而交错的色彩与材质,rich and interlaced colors with materials  © Arttteeezy

▼雕塑般的楼梯,sculptural staircase  © Arttteeezy

▼在楼梯上回望蓝白相间的一层空间,looking back at the first floor space in blue and white on the stairs   © Arttteeezy

最初是虚无,
继而是更深的虚无,
虚无的更深远之处,是一片深蓝。

Initially, it is somewhere in nowhere.
Subsequently comes deeper nihility,
Beyond the nihility, is blue and darkness.

▼随着旋转的台阶,人似乎远离了光,在至暗处,有星光洒下,along with the spiral staircase, you seemed to leave the light behind. However, at the darkest point, you will see starry light upon you  © Arttteeezy

告别的时候,希望你还记得走过的白日梦,来自十二首诗的启示。人会变老,生活也会逼着我们去成为大人,抛弃稚嫩,变得稳重。而你就会发现以前的自己再也回不去了,拥有一颗童心是值得庆幸的事。

▼二层空间入口,entrance of the second floor  © Arttteeezy

Please remember the daydream you walked through, as well as the enlightenment from the twelve little poems. As we ages, life would push us to become grown-ups, forgetting being naive and behaving like an adult. You will realize that there is no way to getting back. It is a matter of rejoice, we believe, to find childlike innocence in your inner world.

▼二层陈列空间,display area on the second floor  © Arttteeezy

▼天花板与墙面装饰,decoration on the wall and ceiling  © 含之(1)© Arttteeezy(2)

▼镜面映射着波纹装饰,为空间增添了柔和的气息,mirrors reflect the wave decoration, creating a soft atmosphere in this space  © 含之

▼入口另一侧的秋千区域,swing area on the other side of the entrance  © 含之

▼窗边展架,window display stand  © Arttteeezy

▼阳光穿过窗帘洒下斑驳光影,sun shines through the curtains and sprinkles mottled shadow  © 含之

▼通往教室的区域,area to the classroom  © Arttteeezy

藏在这里的天真,如果你非常敏锐,就可以捕捉到。

If you are keen enough, you will see that.

▼内部装饰细节,decoration details  © 含之

▼平面&剖面,plans and sections  © Mur Mur Lab

项目名称:藏在空间里的十二行诗 – BY JOVE
设计方:Mur Mur Lab
公司网站:www.murmurlab.cn
联系邮箱:[email protected]
设计 & 完成年份:2019.04
主创建筑师:夏慕蓉,李智
设计团队:李信良,郑雅惠
施工图设计:张志德
项目地址:浙江省,杭州市,凤起路288号
建筑面积:190m²
摄影版权:Arttteeezy,含之
插画:samoon
客户:BY JOVE
Project name: Twelve pieces of poems for BY JOVE
Design: Mur Mur Lab
Website:www.murmurlab.cn
Contact e-mail: [email protected]
Design year & Completion Year: 2019.04
Chief Architect: Xia Murong, Li Zhi
Design Team: Li Xinliang, Zheng Yahui
Construction Documents Design: Zhang Zhide
Project location: Fengqi Road No.288, Hangzhou, Zhengjiang Province
Gross Built Area: 190m²
Photo credits: Arttteeezy, Hanzhi
Illustration: samoon
Clients: BY JOVE

More:Mur Mur Lab更多关于他们:Mur Mur Lab on gooood

Post a Comment

江西多乐彩开奖查询