白沙泉办公空间改造设计,杭州 / 杭州巨合建筑设计事务所

通透的外立面,隔而?#27426;?#30340;办公空间

项目标签

位置:
类型:

非常感谢 杭州巨合建筑设计事务所(联系邮箱:[email protected])予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Hangzhou Ju He architecture design firm (contact: [email protected]) for providing the following description:

 

前言
Preface

本项目位于杭州白沙泉并购金融街区,建筑原本是一幢地处村落中心的4层的民居毛坯房,建筑周围有一圈简单种植的绿化庭院。甲方的诉求是其整体空间要具有创新性、实用性、舒适性且在当地具有独树一帜的总部特征形象,不是单纯地以材质的堆砌、形式的繁琐、来达到造型的效果。

The project is located in Baishaquan acquisition Financial District of Hangzhou. At first, the building was a four-storey and no-decorated house in the center of the village, surrounded by a simple green garden. What the demand of Party A is that the overall space of house should be creative, practical, comfortable and with a unique image in the local area, which can not achieved by simply stacking of material and the combination of tedious form.

▼改造后外观夜景,the night view of the building

 

建筑现状
Construction Status Quo

考虑到原状层高低矮,立面较为封闭、单调。因此对外立面我们通过拆除部分墙面,运用大面积落地玻璃来扩大室内视野的景观面,改变原有建筑立面的虚实比重,重新梳理整体建筑与场地关系。开放、通透、充分利用周边绿化,将室外光与景引入室内,来营造亲近自然,惬意舒适的环境。

Considered that the height of original layer was too low and the facade was narrow and monotonous. Therefore,a few of walls were replaced by glass to expand indoor visual field, which changed the virtual and real proportion of the original building facade, and rearranged the relationship between the whole building and the site. Made full use of the surrounding greening and introduced outdoor light and scenery into the interior to create a natural, comfortable environment.

▼改造后外观夜景,运用大面积落地玻璃来扩大室内视野的景观面,the night view of the building, using glass to expand indoor visual field

 

内部空间介绍
Interior space Introduction

地下层 | Underground Floor Plan 

该层处于地下且层高偏低,面对因此存在压抑闭塞,阴暗潮湿等问题,我们选择将一层与二层中心位置的楼板进行了拆除处理。楼板拆除后形成的挑空空间既增强了室内光线又使得空气的得以相互流动,改善负一层的使用环境。另外在此基础上增设了特殊木结构吊顶造型,隔而不断的吊顶造型既能让场域视觉得以穿透,消解负一层因为原本低矮楼板结构带来的压抑闭塞感,又使得上下空间可以有充分的联系和交流。

The floor slab was removed at the center of the first and second floors because of its low storey height and subdued atmosphere , dark humidity and so on. After the removal of the floor slab ,the form of spatial hall not only enhances the indoor light but also speed up air flow and improves the environment of it. In addition,we applied to the special wood structure ceiling modeling , which continuous modeling can not only expand visual field, but also eliminate the sense of suppression caused by its low storey height. And the upper and lower spaces can be fully connected .

▼地下层餐厅,上层挑空,the double-height restaurant on the underground floor

多方考量:从经济效益走势图和起伏的山峦中提取元素加以糅合。山峦元素的引入,我们不仅是为了与外景有所呼应、满足甲方亲近自然的氛围需求。也是因为它有着稳重与可信赖的关键词,是对公司核心价值观:“执着于事,真诚予人”最直观的感受体现。

Multiple considerations: extracted and mixed the elements from economic benefit charts and rolling mountains.The significance of mountain elements is not only to match to the landscape, but also to meet the needs of Party A –close to nature. At the same time, it represents modesty and trusty, leaves the direct impression of core values of the company: adhere to things, sincere to people.

▼地下层餐厅上方的木构造型,隔而不断的吊顶使视觉得以穿透,联系上下层空间,the wood structure ceiling modeling of the restaurant, the continuous modeling expands visual field and fully connects the upper and lower spaces

 

一层:接待与洽谈 | First floor: Reception and Negotiation

我们将各个功能区域归纳整合放置在不同层空间里,布局划分出各种使用功能及流线分布。把前台、接待区、洽谈室,通过造型张力,线条流畅的“金字塔”结构间隔区分开来,共同形成隔而不断的接待空间。

Each functional area were reorganized into different layers of space to form a various functional areas and streamline distribution. Through smooth lines of the pyramid structure spacing, such a type of shape made the front desk, reception area, negotiation room to form a separated but continuous reception space.

▼一层前台,the reception area on the first floor

▼一层隔而不断的接待空间,the separated but continuous reception space on the first floor

 

二层:办公区 | Second floor: Office Area

通过对原有结构墙体及柱子的处理而形成的木饰面隔断墙,既能满足功能性的空间分割,又能保证内部空间的通透和交流的便利。

After the refit the original wall and column, the significance of the wood-faced partition wall can not only form the functional space partition, but also increase the penetration of the internal space and enhance the convenience of communication.

▼二层办公区,使用木饰面隔断墙分割空间,the office area on the second floor with the wood-faced partition wall forming the functional space partition

▼二层的独立办公室,the office on the second floor

 

三层:会议室与办公室 | Third floor: Conference Rooms and Offices

会议室的墙顶一体的书架造型,既体现会议室使用的庄重性又不失空间的个性和舒适感。

The shape of the bookshelf which integrates into the wall and ceiling of the conference room not only reflects the seriousness of the conference room, but also the individuality and comfort of the room.

▼三层会议室,the meeting room on the third floor

▼三层会议室,采用墙顶一体的书架造型,the meeting room on the third floor with the shape of the bookshelf which integrates into the wall and ceiling

 

阁楼层 | Attic floor

在原来结构基础上局部开设了天窗,缓解低矮的屋顶带来的压抑感,使其能满足基本的使用功能。

On the basis of the original structure of attic floor, the skylight were partially set up to alleviate the sense of oppression caused by the low roof, so that it can meet the basic use function.

▼阁楼层,局部开设天窗,the attic floor with partially arranged skylights

▼一层平面布置图,1F plan

▼二层平面布置图,2F plan

▼三层平面布置图,3F plan

▼地下层平面布置图,underground floor plan

项目名称:白沙泉办公空间改造设计
项目地址:杭州白沙泉并购金融街区
项目面积:400m²
项目设计:2018.06-07
完成年份:2019.04
设计公司:杭州巨合建筑设计事务所
设计团队:鲁先辉,谢杰,郑晓,郭盐
摄影版权:杭州巨合建筑设计事务所
主要材料:木饰面板、水磨石、水泥漆
客户:执真财富

Project Name: The design of office space in Baishaquan
Project location: Hangzhou, Zhejiang, China
Gross Built Area: 400m²
Design year: 2018.06-07
Completion Year: 2019.04
Design company: Hangzhou Ju He architecture design firm
Design team: Lu Xianhui, Xie jie, Zheng Xiao Guo yan
Photo credits: Hangzhou Ju He architecture design firm
Clients: SEEKING WEALTH
Main materials: decorative panels, terrazzo, and cement paint
Clients: SEEKING WEALTH

More: Hangzhou Ju He architecture design firm (联系邮箱 | contact: [email protected])

发表评论

随机推荐工作 所有工作 ?

江西多乐彩开奖查询
腾讯彩票怎么查看 pk10全天人工计划网站 微信可以买福利彩票吗 线下福利彩票打印软件 广东11选5杀号软件安卓 深圳风采 快3投注技巧 贵州11选5走势图势图 哪个公司的21点游戏平台比较稳定 天津时时开奖纪录 澳门玩大小心得 双色球开奖时间表 香港赛马会无错禁一肖 六肖中特准 免费 河北排列7开奖